Steeds vaker hoge premies voor scooterverzekering

Ga je een scooter kopen? Dan ben je verplicht om een verzekering af te laten sluiten. Zorg dat je de polisvoorwaarden goed doorleest om zo niet voor verrassingen komen te staan. Daardoor bespaar je ook veel geld en heb je het meeste plezier van je scooter. Zoek je als beginnend bestuurder een scooterverzekering dan kan je schrikken van de hoge premie. Als 16-jarige heb je nog geen schadevrije jaren opgebouwd. Ben je benieuwd hoe je deze premie alsnog zo goedkoop mogelijk kunt maken? Wij leggen het voor je uit.

Scooterverzekering op eigen naam

Het lijkt verstandig om de scooter op de naam van je ouders te zetten, maar daardoor bouw je alsnog geen schadevrije jaren op. Je ouders moeten namelijk jou opgeven als regelmatige bestuurder van de scooter. Er wordt dan alsnog gekeken naar jouw leeftijd en de premie blijft daardoor gelijk. Zorg dat je hier goed over nadenkt, wanneer er iets gebeurd met de scooter en een niet geregistreerd iemand zit erop dan zorgt dat voor problemen. De wettelijke aansprakelijkheid kan hiermee in de problemen raken. Het is natuurlijk zonde wanneer er geen schadebedrag uitgekeerd wordt.

Verschillende accessoires

Koop je een nieuwe scooter, dan komen daar ook verschillende accessoires bij kijken. Je kunt hier denken aan een windscherm, een extra slot of een helm. Het is meestal mogelijk om deze voor een paar euro’s extra per maand mee te verzekeren. Maak een vergelijking en geef aandacht aan de diverse scooterverzekeringen. Het is verstandig om uiteindelijk naar het totaalplaatje te kijken om te zien wat de kosten worden. Ben je van plan om veel met de scooter te gaan reizen? Kies er dan voor om alles te verzekeren, de kans is dan namelijk groter dat er iets met de scooter gebeurd.

Verzekeringen vergelijken

Je bromfietsverzekering vergelijken? Dat is heel verstandig om te doen. Het is namelijk vaak niet het geval dat de eerste optie meteen de beste optie is. De maandelijkse uitgave van de scooter kun je gemakkelijk incalculeren wanneer je alles overzichtelijk op een rij zet. Er zijn steeds vaker hoge premies voor een scooterverzekering en daarom is het goed om te kijken welke voor jou het meest geschikt is. Het is natuurlijk zonde wanneer je meer geld kwijt bent dan nodig is. Heb je vrienden of familie die ook een scooter hebben? Ga eens na of zij kunnen helpen met de juiste besluiten maken, zij hebben er namelijk meer verstand van.

 

Zorg ervoor dat jij de hoge premies voor de scooterverzekering zo veel mogelijk kunt beperken. Deze tips kunnen je daarbij helpen!