Aansprakelijkheid

Wat betekent aansprakelijkheid?

Met aansprakelijkheid wordt bedoeld dat iemand verplicht is zich te houden aan gemaakte afspraken. Wanneer iemand die afspraken niet nakomt is diegene aansprakelijk voor de gevolgen. De geleden schade kan worden verhaalt op deze persoon. Wanneer u zich met uw scootmobiel in het verkeer begeeft, zijn de afspraken die u na moet komen de verkeersregels. Wanneer u zich daar niet aan houdt, bent u aansprakelijk voor de gevolgen.

 

Verzekeren tegen aansprakelijkheid

U kunt zich tegen vrijwel iedere vorm van aansprakelijkheid verzekeren. Deze verzekering wordt de Wettelijke Aansprakelijkheid (WA) Verzekering genoemd. Het is wel van belang dat u zich op de juiste manier WA verzekerd. Wanneer u een scootmobiel aanschaft, moet u deze dus ook WA verzekeren. Het WA verzekeren van uw scootmobiel is wettelijk verplicht.

 

Aansprakelijkheid verzekeringen voor uw scootmobiel

Er zijn veel aanbieders van scootmobiel verzekeringen op de markt. Bij al deze aanbieders kunt u uw scootmobiel minimaal tegen aansprakelijkheid verzekeren. Naast een aansprakelijkheid verzekering voor uw scootmobiel, kunt u vaak nog voor aanvullende pakketten kiezen. Deze pakketten bieden u allemaal een extra vorm van bescherming voor het geval u een ongeluk krijgt met uw scootmobiel.

 

Aansprakelijkheid verzekeringen keren alleen aan de tegenpartij uit

Als u er voor kiest om uw scootmobiel enkel tegen wettelijke aansprakelijkheid te verzekeren, dan zal er in het geval van een ongeluk niets aan u uitgekeerd worden. Dit geldt uiteraard alleen als u met uw scootmobiel verantwoordelijk wordt gehouden voor het veroorzaken van het ongeluk. Wilt u in dat geval dat ook uw schade wordt vergoed, dan raden wij u aan om een uitgebreidere verzekering te nemen. Een all risk verzekering keert bij schade ook aan de aansprakelijke uit.

 

rechtsbijstand bovenop aansprakelijkheid verzekering

Het kan gebeuren dat u het er niet mee eens bent dat u aansprakelijk wordt gehouden voor de ontstane schade. In dat geval kunt u tegen de aansprakelijkheidsstelling in beroep gaan. Wanneer u in beroep gaat, zal er een juridische strijd ontstaan tussen de verzekeringsmaatschappijen over de schuldvraag. Hierbij zal een jurist van de verzekeringsmaatschappij uw zaak behartigen. Een rechtsbijstand verzekering dekt de kosten voor deze jurist.