Scootmobiel kopen in Breda

Wordt het ook voor jou steeds moeilijker om deel te nemen aan het verkeer? Dit kan door externe factoren komen zoals drukte op de weg of de manier waarop het Bredase gemeentebestuur nieuwe verkeersregels doorvoert, wellicht vind je de auto te duur of het openbaar vervoer onhandig. Het is ook mogelijk dat je zelf niet meer goed kunt lopen of fietsen. Het verlies van mobiliteit is niet prettig, met een scootmobiel kopen in Breda kun je misschien wél weer veilig deelnemen aan het verkeer. Hoewel scootmobielen onder de categorie gehandicaptenvoertuigen vallen hoef je zeker niet gehandicapt te zijn om hierop te mogen rijden. Je kunt wel in aanmerking komen voor WMO of PGB, anders bieden wij flexibele betaalopties zoal een scootmobiel leasen of IN3 betalen. Op deze pagina van Scootmobiel Platform ontdek je alle mogelijkheden en leggen we uit waar je rekening mee moet houden voordat je een beslissing maakt.

 

Voordelen van een gehandicaptenvoertuig

Voor de wet is een scootmobiel een gehandicaptenvoertuig, wat betekent dit eigenlijk? Heel eenvoudig gesteld betekent dit dat een rijbewijs niet verplicht is, dat iedereen van 16 jaar of ouder erop mag rijden en dat je naast een kenteken en WA-verzekering helemaal klaar bent. Veel vrijheid dus, ook als je niet gehandicapt bent. In praktijk zijn de meeste rijders wat ouder met een verminderde mobiliteit, die profiteren het meeste van de voordelen die deze drie- of vierwielers te bieden hebben. Je komt vlot op je bestemming want met 25 km/u kom je snel vooruit. Liever rustiger rijden? Je kunt het voertuig ook begrenzen op 6 km/u zodat je op de stoep en in de winkel verantwoord kunt rijden. Eigenlijk heeft een gehandicaptenvoertuig dus alleen maar voordelen. Dat er tegenwoordig heel wat trendy modellen te koop zijn is dan mooi meegenomen.

Welke scootmobiel kopen in Breda?

Er is geen enkele winkel die alle merken kan leveren. Wij hebben gekozen voor populaire merken die de beste prijs / kwaliteit verhouding leveren. Dit zijn bijvoorbeeld IVA, BTC, Scooty en Move, specialisten in elektrische twee-, drie- en vierwielers. Je kunt deze vervoermiddelen vergelijken met een scooter maar dan met meer wielen voor een betere wegligging. Daarnaast zijn er nog allerlei opties mogelijk, van een eenvoudige wandelstokhouder tot aan een overkapping. Als je grotere afstanden wilt afleggen dan kunnen we bij bestelling ook direct een grotere accu plaatsen voor een hogere actieradius.

 

Tip: laat de accu na verloop van tijd controleren. Wij kunnen de accu balanceren wat de levensduur kan verlengen en het bereik optimaal maakt.

 

Maatwerk nodig? Dat is mogelijk!

We adviseren om een merk en model te kiezen in basisuitvoering en vervolgens persoonlijke opties en accessoires te selecteren. Zo betaal je alleen voor de features die je echt zult gebruiken. Bij een verminderde mobiliteit, evenwichtsstoornis of gewrichtsklachten kun je tevens een aanpasbare scootmobiel kopen in Breda. We zullen dan het voertuig precies afstemmen op de persoonlijke behoefte. Zo is het mogelijk om in plaats van de standaard gashendel een duimbediening of voetrem te plaatsen. We kunnen ook een luxere stoel plaatsen voor een betere zithouding of een draaibare zetel wat in- en uitstappen eenvoudiger maakt. Zo zijn er veel mogelijkheden die het comfort en gebruik zullen verbeteren. Bekijk het zelf in de webshop of neem contact op met onze experts voor vrijblijvend advies.

 

Kopen, leasen of IN3 betalen

Wanneer je hier in aanmerking voor komt kun je een beroep doen op de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) of het Persoonsgebonden Budget (PGB). De aanvraag verloopt via de gemeente, we kunnen hier op aanvraag een passende offerte voor uitbrengen. Duurt dit proces te lang of kom je hiervoor niet in aanmerking? Geen probleem, er is vast een betaaloptie die aansluit bij jouw budget.

 

Als eerste is het mogelijk om bij ons in de winkel te betalen, onze hoofdlocatie bevindt zich in Alphen aan den Rijn. Hier kun je ook een proefrit komen maken. Omdat we aan klanten leveren door heel Nederland hebben we shoppen én betalen heel eenvoudig en veilig gemaakt in onze webshop. Wil je snel een keuze maken maar kom je wat geld tekort? Dan is IN3 ideaal voor jouw situatie. Je betaalt dan slechts een derde van het bedrag bij aankoop, de rest volgt in de twee maanden die daarop volgen. Als laatste kun je ook nog een scooter leasen in Breda, kies zelf voor een looptijd en bereken jouw maandbedrag.

 

Levering, reparatie en onderhoud

Niet alleen kunnen we in Breda scootmobielen leveren aan huis, met onze pickup & return service kun je bij ons terecht voor herstel bij schade, controles of bijvoorbeeld de accu balanceren. Hier hoef je het huis niet voor uit, neem gewoon contact op met onze werkplaats en plan een afspraak in.