WA verzekering (verplicht)

WA verzekering voor scootmobielen wettelijk verplicht

scootmobiel verzekeringAls eigenaar van een scootmobiel bent u wettelijk verplicht uw scootmobiel WA te verzekeren. Ieder voertuig dat voorzien is van een gemotoriseerde aandrijving waarmee u de openbare weg opgaat moet volgens de wet WA-verzekerd zijn.

 

Wat houdt de wettelijk verplichte WA verzekering voor scootmobielen in

WA staat voor Wettelijke Aansprakelijkheid en beschermt de verzekerde tegen de kosten van aansprakelijkheid. Door het afsluiten van een WA verzekering bent u er zeker van schade die u bij anderen veroorzaakt verzekerd is. Een WA verzekering dekt zowel letselschade als zaakschade. Schade aan uzelf of uw eigendommen zijn met enkel een WA-verzekering niet gedekt. Ook opzettelijk veroorzaakte schade wordt door een WA verzekering niet gedekt.

In Nederland is het afsluiten van een WA verzekering verplicht voor alle eigenaren van een motorvoertuig waarmee de openbare weg wordt betreden.

 

Waarom bent u bij wet verplicht uw scootmobiel WA te verzekeren

Meestal is er bij een ongeluk één veroorzaker. Deze moet de schade van de andere betrokkenen vergoeden. Het bedrag van zo’n schadevergoeding kan behoorlijk oplopen. De meeste mensen hebben niet zoveel geld om de schade veroorzaakt bij anderen te kunnen betalen. Daarom hebben de wetgever en de verzekeraars de WA verzekering in het leven geroepen.

Om er zeker van te zijn dat alle schade die bij dergelijke ongelukken ontstaat betaalt kan worden, is iedere bestuurder van een motorvoertuig verplicht om een WA verzekering af te sluiten.

 

Aanvullende verzekeringen voor uw scootmobiel niet verplicht

De WA verzekering is de enige verzekering die u als eigenaar van een scootmobiel verplicht bent af te sluiten. De aanvullende verzekeringen, zoals all risk en diefstal verzekeringen worden op vrijwillige basis afgesloten. U kunt zelf kiezen en vergelijken of het afsluiten van een aanvullende verzekering voor uw scootmobiel noodzakelijk is.

Als je een scootmobiel gaat kopen dan kun je het beste de verzekering direct regelen. Zo kun je er meteen mee rijden wanneer je hem in bezit hebt.