Iva scootmobiel kopen of leasen?

IVA Mobility is een merk dat elektrische scooters en scootmobielen maakt. Ze hebben de laatste jaren flink aan populariteit gewonnen omdat ze een uitstekende prijs / kwaliteit verhouding bieden. De productlijn is ook zeer divers zodat er voor ieder type bestuurder en budget een passend optie is. Dit geldt naast scooters ook zeker voor de IVA scootmobielen. Waarom zou je een IVA scootmobiel kopen of leasen? Dat bekijken we op deze pagina. Daarnaast kijken we naar de verschillende betaalopties zoals in 3 termijnen betalen of financiering via WMO of PGB.

Wat zijn IVA scootmobielen?

Het merk IVA is uitgegroeid tot de meest toonaangevende merken in elektrische scooters en scootmobielen. Dat is ze gelukt door een mooie balans te vinden tussen kwaliteit en prijs. Zo kun je voor minder dan 2000 euro al een IVA scootmobiel kopen wat gezien de kwaliteit die geleverd wordt zeer laag is. Er zijn ook wat luxere modellen en opties om het basismodel naar wens uit te breiden. De modellen zien er anders uit, onder de kappen zijn er ook verschillen. Waar moet je op letten bij een IVA scootmobiel kopen of leasen?

 

  • Design: Ga je voor een retro model of liever sportief? Klassiek of modern? De modellen van IVA passen uitstekend in het straatbeeld en vallen in positieve zin op door de nette afwerking.
  • Vermogen: Goedkope elektrische scootmobielen en scooters leveren vaak wat minder vermogen. Als je onder meer uitdagende condities rijdt zoals bergop of als je wat zwaarder bent kies dan voor een type met wat meer vermogen.
  • Accuduur: Een e-scootmobiel kun je thuis of elders opladen, dat is ideaal. Wil je lange afstanden afleggen zonder bijladen? Kies dan voor een model met hoge actieradius of bestel er een extra accu bij. Dit is een duur onderdeel maar het geeft wel veel gemak en zekerheid.
  • Opbergruimte: Is het een scootmobiel of een winkelwagentje? Bestel er een passende koffer bij als je graag je boodschappen opbergt of ergens gezellig van een picknick gaat genieten.
  • Zitting: De IVA TR3 heeft een scooter zadel terwijl bijvoorbeeld de IVA A1000 een stoel heeft. Dat ziet er anders uit en het rijdt ook anders. Kijk wat het beste bij je past zodat je een IVA scootmobiel koopt die aansluit op jouw rijstijl en mobiliteit.

 

Scootmobielen worden geclassificeerd als gehandicaptenvoertuig, toch mag iedereen van 16+ op deze voertuigen rijden. Een rijbewijs is niet nodig en een helm is optioneel, niet verplicht. Sluit bij een IVA scootmobiel kopen direct een WA-verzekering af en je kunt bij levering direct de baan op, zo eenvoudig is het. Als je niet eerder op een gehandicaptenvoertuig hebt gereden oefen dan eerst op een veilige locatie en leer de bediening kennen. Als je al eerder op een scooter of motorfiets hebt gereden dan spreekt het voor zich, als je een auto gewend bent dan moet je even wennen aan de besturing.

 

IVA scootmobiel op 3 of 4 wielen?

Je kunt alleen IVA scootmobielen kopen met 3 wielen, er zijn ook merken als Kymco en For Motion On Four die 4 wielen hebben. In veel opzichten kun je de IVA modellen zien als een e-scooter met een extra wiel aan de achterzijde. Zo rijd je stabiel op ieder wegdek en zelfs in de winkel. Door de stuurkolom heeft een 3-wiel model een wat ruimere draaicirkel, toch kun je er goed mee manoeuvreren. Als je vragen hebt over de besturing en wegligging neem dan even contact op met de IVA scootmobiel winkel of kom langs in de showroom voor een demonstratie.

 

IVA scootmobiel kopen

Nu weet je waar je op moet letten bij een IVA scootmobiel kopen. De prijzen die vermeld staan zijn voor het basismodel inclusief BTW. Een kenteken zoals bij een scooter hoeft niet, je betaalt ook geen wegenbelasting. Je moet wel even een WA-verzekering afsluiten. Zo houd je geld over voor accessoires of aanpassingen aan de scootmobiel. Zit je krap en lukt het je niet om direct het volledige bedrag te betalen? Kijk dan zeker even naar IN3, dat is een vorm van uitgesteld betalen. Je betaalt dan een derde bij aankoop en de rest moet binnen 60 dagen worden voldaan. Hier komt geen rente bij, er is ook geen sprake van een BKR registratie.

 

IVA scootmobiel leasen

Een andere vorm van kosten spreiden is de IVA scootmobiel leasen. Dan spreid je het totaalbedrag over 1 tot 6 jaar. De maandelijkse kosten vallen dan veel lager uit. In dit geval komt er wel rente bij en een BKR registratie is verplicht. Bereken je maandelijkse kosten en kijk wat voor jou het beste werkt.

 

IVA scootmobiel WMO of PGB

Er zijn nog 2 mogelijkheden waarvoor je in aanmerking kunt komen. WMO staat voor Wet Maatschappelijke Ondersteuning. Je kunt dit aanvragen bij de gemeente. Moet je een offerte laten zien van de IVA scootmobiel die je wilt kopen? Die kun je aanvragen bij via de webwinkel zonder aankoopverplichting. Een andere optie is het Persoonsgebonden Budget. Dit is een vrij te besteden bedrag, PGB is echter niet voor iedereen beschikbaar. Om de drempel lager te maken is er dus ook de optie om een IVA scootmobiel te leasen of renteloos in 3 termijnen te betalen.

 

Bekijk alle IVA scootmobielen in de webshop en ontdek welk type het beste aansluit op jouw situatie en voorkeuren.