all risk verzekering

Uw eigen schade ook gedekt met een all risk verzekering

Met een all risk verzekering verzekert u niet alleen schade aan de tegenpartij, maar ook uw eigen schade. De all risk verzekering wordt ook wel WA+ volledig casco, of WA + diefstal+ beschadiging genoemd.

 

All risk in vergelijking met WA

In vergelijking met de basis WA verzekering, betaalt u tussen de 4 en 5 keer meer voor een all risk verzekering. Het is aan u om te bepalen of het de extra kosten voor u waard is. Het afsluiten van een all risk verzekering is wel aan te raden. De aanschaf van een scootmobiel is vaak een grote uitgave en het is een rustige gedachte dat uw scootmobiel tegen alle schade en diefstal verzekerd is.

 

Vergelijk de premiekosten met de waarde van uw scootmobiel

Als u uw scootmobiel all risk verzekerd, dan wordt er bij uitkering uitgegaan van de dagwaarde van uw scootmobiel. In het eerste jaar zal die dagwaarde gelijk zijn aan de nieuwwaarde. In het tweede en derde jaar daalt de waarde met 1.8%. Vergelijk de dagwaarde van uw scootmobiel om te weten of het voor u uit kan om uw scootmobiel all risk te verzekeren. Uiteraard moet u de extra premiekosten ook met uw budget vergelijken.

 

All risk verzekering dekt ook risico van diefstal

Uw scootmobiel all risk verzekeren, betekent dat u ook tegen diefstal verzekerd bent. U kunt uw scootmobiel dus veilig buiten laten staan als u bijvoorbeeld een winkel binnen gaat. Het geeft een rustig gevoel om uw spullen goed verzekerd achter te kunnen laten. Let er wel op of er aanvullende voorwaarden zoals een slot worden gesteld door de verzekeraar.

 

Eigen risico bij all risk verzekeren van uw scootmobiel

Bij het all risk verzekeren krijgt u soms de mogelijkheid om een bepaald bedrag voor uw eigen risico te nemen. Veel verzekeraars van scootmobielen hebben een verplicht eigen risico van ongeveer €75,- tot €150,-. Als u zo weinig mogelijk eigen risico wilt, raden wij u aan om de aanbieders goed te vergelijken. Het eigen risico verhogen scheelt vaak flink in de premie die u moet betalen. Bekijk de mogelijkheden voor een hoog eigen risico om een zo laag mogelijke premie te betalen.