WA of uitgebreid verzekeren

De WA is een verplichte verzekering

Iedereen die in Nederland met een voertuig deelneemt aan het verkeer, is verplicht deze WA te verzekeren. De WA verzekering dekt schade die u in het verkeer veroorzaakt. Alleen de schade die door uw toedoen aan een ander is aangebracht wordt door een WA verzekering gedekt. Als u ook uw eigen schade gedekt wilt hebben, kunt u een WA+ of all risk verzekering afsluiten.

 

WA in vergelijking met WA+

U kunt meestal kiezen uit een WA of een WA+ verzekering. De WA+ is niet altijd een all risk verzekering. Er bestaat ook de tussenvorm WA plus beperkt casco. In het geval u een WA plus beperkt casco afsluit, bent u tegen meer verzekerd dan met alleen een WA verzekering. U kunt hierbij denken aan schade veroorzaakt door onbekenden, diefstal, of schade door natuurverschijnselen.

 

WA of all risk?

Het kiezen tussen de beperkte dekking van een WA verzekering of een volledige dekking door een all risk verzekering is geheel aan u. U kent uw geschiedenis op de weg het beste en kunt daardoor goed vergelijken wat voor verzekering u moet hebben. Datzelfde geldt voor het risico op schade door derden en diefstal. Vergelijk de omgeving waarin uw scootmobiel het meeste gebruikt wordt met de kosten en baten van de verschillende verzekeringen om er achter te komen wat voor u de beste optie is.