Scootmobiel kopen in Rotterdam

Er zijn volop mogelijkheden om je te verplaatsen binnen de gemeente Rotterdam. Naast auto, scooter of fiets kun je uiteraard ook gebruik maken van het openbaar vervoer. Met een scootmobiel beschik je over een snel en veilig voertuig in iedere situatie. Een scootmobiel kopen in Rotterdam gaat heel eenvoudig via onze webshop, je hoeft er de deur niet eens voor uit! Kijk maar eens rustig rond, op onze website zijn er geen opdringerige verkopers die je een model willen verkopen, kies zelf wat het beste past in jouw situatie. En met onze keuze in merken, modellen én maatwerk opties zal er zeker een passend gehandicaptenvoertuig te vinden zijn. Neem anders gewoon even contact met ons op, bijvoorbeeld voor de mogelijkheden betreffende onderhoud en reparatie of betaling via WMO en PGB. Lees verder voor meer informatie, zo ontdek je wat IN3 betekent en wie mag rijden op scootmobielen in Rotterdam.

Gehandicaptenvoertuig voor iedereen

Hoewel deze driewielers en vierwielers voor de wet te boek staan als ‘gehandicaptenvoertuig’ is het zeker niet verplicht om een beperking te hebben om te mogen rijden op deze voertuigen. De eisen zijn een minimumleeftijd van 16 jaar of ouder, een kenteken en WA-verzekering. Een rijbewijs is niet vereist evenals een bewijs van een beperking. Dit maakt de drempel direct een stuk lager, zo kunnen wat jongere mensen die niet zo goed ter been zijn ook genieten van meer mobiliteit. Heb je niet eerder op scootmobielen gereden in Rotterdam? Informeer dan naar de opties voor enkele lessen om je bekend te maken met rijden op deze drie- of vierwielers.

 

Wat is er mogelijk bij scootmobielen kopen?

Je kunt beter vragen wat er niet mogelijk is, want de opties zijn zo uiteenlopend dat je urenlang in onze webshop kunt doorbrengen. Contact opnemen voor maatwerk advies kan ook, of maak een afspraak om een proefrit te maken in onze winkel. Om een begin te maken zijn er diverse merken die ieder weer basismodellen aanbieden. Bij elk type zijn weer extra opties om er je eigen voertuig van te maken. Voor echt een maatwerk scootmobiel is het merk Nipponia zeer geschikt, andere populaire merken zijn BTC, IVA, Move en Scooty. Die bieden namelijk stuk voor stuk een uitstekende prijs / kwaliteitsverhouding.

 

Voorbeelden van maatwerk

Een accu met een groter bereik is een aanpassing die voor mensen die veel rijden op een dag zeker de overweging waard is. Bij aanpassingen kun je verder denken aan opties zoals een houder voor een stok of een drager van een rollator. Ook is het mogelijk om in plaats met de hand de versnelling met de duim te bedienen, of een voetrem te laten installeren. Een verstelbare zithoogte, een betere ondersteuning voor de rug of een draaibare ‘kapitein’ stoel is ook mogelijk. Bekijk de opties direct in de webshop, we kunnen op aanvraag ook een maatwerk offerte samenstellen.

 

Scootmobiel kopen in Rotterdam via WMO of PGB

Wellicht kom je in aanmerking voor financiële ondersteuning vanuit de gemeente Rotterdam. Dit heet de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) of het Persoonsgebonden Budget (PGB). Bij die laatste mogelijkheid mag de betreffende persoon zelf kiezen welk type voertuig geschikt is. Soms moet hier een offerte voor worden overlegd, neem contact op voor een vrijblijvende prijsopgaaf.

 

Andere betaalopties

Niet iedereen komt in aanmerking voor de WMO of PGB, in dat geval is het nog steeds mogelijk om zelf een scootmobiel te kopen in Rotterdam. Door bij ons op de zaak te pinnen bijvoorbeeld, je zult dan wel een bezoek moeten brengen aan onze showroom in Alphen aan den Rijn. Het is uiteraard ook mogelijk om via onze webshop veilig te betalen met iDeal via de eigen bank. Daarnaast is het ook mogelijk om het bedrag te spreiden. In drie maanden bijvoorbeeld met onze IN3 optie. In dat geval wordt het totaalbedrag inclusief aanpassingen en accessoires door drie gedeeld wat extra tijd geeft om het bedrag te betalen. Daarnaast bieden we ook de optie voor een scooter leasen in Rotterdam. Zo is het mogelijk om de betaling tot wel 72 maanden te spreiden waarmee het maandbedrag slechts enkele tientallen euro’s bedraagt. Bekijk de mogelijkheden en voorwaarden op onze website.

 

Ook voor onderhoud en reparatie

Omdat we levering aan huis bieden hoef je niet eens naar de dealer om het voertuig op te halen, dit geldt ook voor onderhoud en reparatie aan de scootmobiel. Zo kun je bij ons het voertuig winterklaar laten maken, extra opties laten installeren of de accu laten balanceren. Dat laatste kan de actieradius en de levensduur van de accu aanzienlijk doen toenemen. We komen de scootmobiel thuis ophalen in Rotterdam en brengen deze later weer netjes terug.