Eigen risico

Een eigen risico op een verzekering houdt in dat u een deel van de schade zelf betaalt. Als u een eigen risico van €100,- op uw verzekering heeft en u maakt voor €200,- schade, dan vergoedt de verzekering €100,- en de andere €100,- moet u zelf betalen.

 

Een eigen risico op uw scootmobiel verzekering

Zoals bij de meeste schadeverzekeringen, kunt u er ook bij het verzekeren van uw scootmobiel voor kiezen om een eigen risico te nemen. Met een eigen risico neemt u een deel van de schade aan uw scootmobiel voor uw eigen rekening. Een eigen risico is alleen mogelijk bij een all risk verzekering, de basis WA verzekering kent geen eigen risico.

 

Vergelijk de soorten eigen risico

Verzekeraars van scootmobielen kunnen u op twee manieren een eigen risico op uw verzekering aanbieden. Een deel van de verzekeraars biedt u een eigen risico in euro’s en een ander deel in percentages. Een eigen risico in percentages betekend dat u altijd zelf een bepaald percentage van de schade betaalt. De verzekeraar vult de rest van het schadebedrag aan.

 

Waarom een eigen risico op uw scootmobiel verzekering

Wanneer u een eigen risico neemt, hoeft u minder premie te betalen voor het verzekeren van uw scootmobiel. Hoe hoger het eigen risico, hoe lager de premie. Wanneer u van uzelf weet dat u vrijwel nooit ongelukken veroorzaakt, kunt u rustig een vrij hoog eigen risico nemen op uw scootmobiel verzekering. Houdt er dan wel rekening mee dat u, mocht er toch wat gebeuren, een groot deel van de schade zelf moet vergoeden.

 

Hoeveel eigen risico moet u nemen op uw scootmobiel verzekering

Hoe hoog het eigen risico moet zijn dat u op uw scootmobiel verzekering wilt, is helemaal aan u. U kent uzelf het beste en weet van uzelf hoe groot de kans is dat u in de toekomst schade maakt met uw scootmobiel.

Vrijwel altijd als een een WA + volledige casco neemt, krijgt u daar een standaard eigen risico bij. Dit eigen risico ligt tussen €75,- en €150,-. Bij een eigen risico in percentages, ligt het percentage rond de 11 procent.

We raden u aan om de verschillende aanbieders te vergelijken. Dat kan via het internet. U kunt veelal ook online de verzekering afsluiten.