Opzittenden

Schadeverzekering opzittenden vergelijkbaar met inzittenden verzekering auto

De schadeverzekering opzittenden verzekerd alle opzittenden van uw scootmobiel. Zowel u als uw eventuele passagiers zijn verzekerd tegen zowel letselschade als materiële schade. De verzekeraar kijkt in hierbij niet zelden naar de schuldvraag, maar zal altijd tot een maximaal bedrag uitkeren. Deze verzekering is te vergelijken met de schadeverzekering inzittenden voor uw auto.

 

Verschillende vormen schadeverzekering opzittenden

U kunt bij verschillende verzekeraars bij het afsluiten van een schadeverzekering opzittenden kiezen tussen de standaard verzekering en de uitgebreidere schadeverzekering opzittenden. Het grootste verschil tussen de twee is de maximale dekking. De uitgebreide schadeverzekering opzittenden heeft over het algemeen een veel hogere maximale dekking. Bovendien keert de uitgebreide schadeverzekering opzittenden altijd uit, ongeacht de schuldvraag en dekt het vaak ook bijkomende kosten als revalidatie.

 

Vergelijk de verschillende varianten voor uw scootmobiel

Het is lastig te zeggen welke schadeverzekering opzittenden u het beste af kunt sluiten. Net als de schadeverzekering inzittenden bij auto’s is het bijvoorbeeld van belang of u meestal alleen op uw scootmobiel zit, of vaak een passagier mee heeft. Als uw scootmobiel slechts één persoon kan vervoeren, kunt u de standaard variant overwegen. Daarnaast kunt u vergelijken in welke omgeving u vooral uw scootmobiel gebruikt. In een druk stadscentrum met veel verkeer, is de kans op een ongeval groter dan op een rustig fietspad in een landelijke omgeving.

 

Welke schade wordt gedekt door de schadeverzekering opzittenden

Met de schadeverzekering opzittenden bent u voor een aantal vormen van schade gedekt. Deze zijn in te delen in materiële schade, letselschade en bijkomende schade. Onder bijkomende schade valt schade aan bagage en inkomensverlies door het letsel. Het verschilt per verzekeraar of de bijkomende schade in het standaard of in een uitgebreider pakket zit. Vergelijk de verschillende pakketten per verzekeraar. Daarnaast is het ook aan te raden om de schadeverzekering opzittenden te vergelijken met de verzekeringen die u al heeft. In sommige gevallen zitten een aantal zaken al in andere verzekeringen.