Verzekering

Scootmobiel verzekeringen

scootmobiel verzekering

Het is in Nederland verplicht om uw scootmobiel WA te verzekeren. Mocht u per ongeluk ergens schade maken met uw scootmobiel, dan is deze schade gedekt door de WA verzekering. U kunt er voor kiezen om een eigen risico te nemen bij uw verzekering. In dit geval betaalt u minder premie, maar moet u zelf een deel van de eventuele schade die u veroorzaakt betalen. Bij het afsluiten van de verplichte WA verzekering moet u dus al een aantal keuzes maken.

Een WA verzekering dekt enkel de schade die u bij een ander veroorzaakt. Als u ook wilt dat uw eigen schade verzekert is, is het verstandig om een all risk verzekering af te sluiten. All risk verzekeringen zijn er in nog meer soorten en maten dan WA verzekeringen.

 

Soorten Scootmobiel verzekering

 • WA ( Wettelijke Aansprakelijkheid )

  WA is de basis van de Scootmobiel Verzekering, die wettelijk verplicht wordt door de overheid. De schade, die u met uw scootmobiel of invalide voertuig aan anderen veroorzaakt en waarvoor u wettelijk aansprakelijk bent, wordt vergoed. Dit geldt niet voor de schade, die door uw schuld aan uw scootmobiel is veroorzaakt.

 • All risk ( WA + diefstal + beschadiging / WA + volledig casco )

  ( WA + diefstal + beschadiging / WA + volledig casco )
  All risk is WA met daarbij de verzekering tegen diefstal en overige schade aan uw scootmobiel.

 • Scootmobielpechhulp verzekering

  Scootmobielpechhulp verzekering is een scootmobiel verzekering voor pech onderweg (wegenwacht voor scootmobielen).