Accessoires verzekeren

De accessoires op uw scootmobiel apart verzekeren

Wanneer u uw scootmobiel verzekerd, vallen de accessoires niet onder de dekking. U moet een aparte verzekering afsluiten voor de accessoires. De basis WA verzekering voor uw scootmobiel dekt alleen de scootmobiel zoals deze standaard wordt geleverd. U kunt het van de waarde van uw accessoires af laten hangen of u deze al dan niet apart wilt verzekeren.

 

Vergelijk de waarde van de accessoires met de premie

Om te weten of het de moeite waard in om voor uw accessoire een aparte verzekering af te sluiten, kunt u het beste de waarde van de accessoires vergelijken met de premie die u extra moet betalen. Ook kunt u kijken hoe groot u het risico op diefstal acht. Wanneer uw scootmobiel altijd binnen staat is de kans op diefstal van uw scootmobiel en zijn accessoires kleiner dan wanneer de scootmobiel vaak buiten staat.

 

Verzekering voor scootmobiel accessoires in twee groepen

De accessoire verzekering voor uw scootmobiel verzekerd alle accessoires op uw scootmobiel. De premie is afhankelijk van de waarde van de accessoires. Als de totale waarde van de accessoires onder de €1500,- is, dan volstaat een standaard accessoire verzekering. Als de accessoires meer waard zijn, kiest u voor de uitgebreide variant.

 

Accessoire verzekering niet duur in vergelijking met totaalpakket

Het extra verzekeren van de accessoires van uw scootmobiel is zeker aan te raden. In vergelijking net de totale premie die u moet betalen voor het verzekeren van uw scootmobiel kan het al snel uit om ook de accessoires te verzekeren. De extra verzekering kost u hooguit een paar euro per jaar meer, maar u weet dan wel zeker dat uw hele scootmobiel met alles er op en er aan verzekerd is. Overigens geldt voor de meeste aanvullende verzekeringen, dat ze in vergelijking met de all risk verzekering niet duur zijn.

 

Wat zijn de accessoires op een scootmobiel

Onder de accessoires van uw scootmobiel vallen alle extra’s die niet standaard op uw scootmobiel zitten. U kunt daarbij denken aan manden, houders voor uw wandelstok en beschermhoezen. Alles wat u bij aanschaf van uw scootmobiel extra koopt, zijn de accessoires.

 

Vergelijk aanbieder van scootmobiel verzekeringen

U kunt de accessoires van uw scootmobiel niet apart verzekeren. Het enkel vergelijken van accessoire verzekeringen heeft dan ook geen zin. Wanneer u verzekeraars van scootmobielen gaat vergelijken, richt u dan op het totaalplaatje. Vergewis u ervan wat u allemaal wilt verzekeren en vergelijk deze verschillende totaalpakketten. Door de totaalpakketten te vergelijken krijgt u het beste beeld van de voordeligste aanbieder.