Voordelen en nadelen van scootmobielen

scootmobiel-voordelen

Als je nog twijfelt om een scootmobiel te kopen dan helpt scootmobielplatform je graag om een weloverwogen keuze te maken. Ieder voertuig heeft unieke voordelen en nadelen, dit geldt ook voor scootmobielen. Lees verder voor de voornaamste kenmerken en praktische tips bij een scootmobiel kopen of leasen.

Waarom een scootmobiel kopen?

Laten we eerst eens even bekijken waarom je een scootmobiel zou kopen. Er komt een moment dat je minder mobiel bent dan voorheen. Je wordt een dagje ouder, door ziekte of vanwege een ongeval. Een auto is niet altijd praktisch, zeker niet in drukke steden, een rollator is weer te beperkt. Dan biedt een scootmobiel uitkomst. Met drie of vier wielen rijd je op de weg, op de stoep en zelfs in de winkel. Zo kom je overal vlot en veilig. Als je in aanmerking komt voor de WMO of als je een PGB hebt dan zijn er ook nog eens subsidie mogelijkheden. Als dit geen optie is dan kun je via Fast & Furious een scootmobiel leasen of via IN3 betalen. Je hoeft dan niet het volledige bedrag in één keer te betalen.

Voordelen en nadelen scootmobiel

Een lijst met plus- en minpunten is niet zo eenvoudig als het lijkt. Wat voor één persoon een voordeel is kan namelijk voor een ander als nadeel worden beschouwd. Het is dus best mogelijk dat je één van de onderstaande kenmerken in een andere categorie plaatst.

Voordelen scootmobiel

  • Er is geen rijbewijs nodig omdat een scootmobiel als een gehandicaptenvoertuig wordt beschouwd. Je hoeft echter niet gehandicapt te zijn om op dit voertuig te mogen rijden.
  • Je kunt zowel korte als lange ritten maken. Dit is wel afhankelijk van het type accu dat aanwezig is.
  • Je mag afhankelijk van de situatie rijden op de rijbaan, op het fietspad, op de stoep en zelfs in winkels.
  • Rijd van A naar B en houdt energie over om elders leuke activiteiten te ondernemen.
  • Er zijn goedkope scootmobielen voor mensen met een beperkt budget en luxe modellen met uitgebreide opties. Bekijk in de webshop van Fast & Furious alle merken en modellen.
  • Een scootmobiel is eenvoudig thuis op te laden via het lichtnet. Je hoeft niet te tanken en er zijn geen schadelijke uitlaatgassen.

Nadelen scootmobiel

  • Geen rijbewijs betekent niet dat je de regels aan je laars kunt lappen. Je moet bekend zijn met de verkeersregels. Neem eventueel een paar lessen zodat je veilig op pad kunt gaan.
  • Een goedkope scootmobiel kan voor veel mensen nog steeds onbereikbaar zijn. Met WMO, leasen of in 3 termijnen betalen kun je dit probleem oplossen.
  • Een accu kan leeg raken. Let op het display en overweeg een meer krachtige accu te laten plaatsen. Zo rijd je tot honderden kilometers zonder bij te laden.
  • Een rijbewijs is niet nodig, een kenteken aanvragen ook niet maar je moet wel een WA verzekering afsluiten.

 

Dit zijn de voornaamste voor- en nadelen van een scootmobiel kopen. Gelukkig zijn voor de meest minpunten praktische oplossingen te bedenken. Zo kun je via de website van Fast & Furious gratis een offerte laten maken waarmee je via WMO een subsidie aanvraag kunt indienen.