Welke scooterverzekering passend bij jou?

Scooter kunnen rijden is de droom van veel tieners. Daarmee krijgen ze een bepaalde vrijheid om te gaan en staan waar ze willen. Rijdend met de scooter naar school, naar hun bijbaantje of het ermee bezoeken van vrienden, dat is voor velen de ultieme wens. Is men geslaagd voor de beide examens en is de eerste scooter gekocht, dan is het superbelangrijk dat deze eerst goed verzekerd is voordat ermee de weg wordt opgegaan. Welke scooterverzekering passend bij jou is? Hiervoor heb je in de basis allereerst de keuze uit een drietal basisverzekeringen. Het is belangrijk op de hoogte te zijn van de dekkingen die deze bieden, zoals je nooit voor een onaangename verrassing komt te staan.

Waarom een scooterverzekering afsluiten zo belangrijk is

Het verzekeren van de scooter wordt door veel jongeren gezien als een noodzakelijk kwaad. Vergeten wordt echter vaak dat deze verzekering er juist voor zorgt dat indien er iets gebeurt op de weg, je hierop terug kunt vallen. Het voorkomt bijvoorbeeld dat wanneer je voor duizenden euro’s schade veroorzaakt aan de ander, jij dit allemaal uit eigen zak moet betalen. Situaties als deze zijn namelijk gedekt, afhankelijk van het gekozen pakket. Dat wil zeggen dat de verzekeringsmaatschappij zelf opdraait voor de schadekosten. Voor jou betekent dit dat je niet al op zo’n vroege leeftijd met een enorme financiële kostenpost zit die je je leven lang moet zien terug te betalen. Het is wettelijk verplicht om sowieso een WA-scooterverzekering te hebben afgesloten. Hiermee ben je gedekt tegen schade die je veroorzaakt aan de ander, niets meer en niets minder.

Verzekeren tegen diefstal?

In ons land worden er jaarlijks zo’n 7.000 scooters gestolen. Het is dan ook niet gek als je bang bent dat dit ook overkomt met jouw scooter. Ondanks dat je deze veilig achter gesloten deuren hebt staan en voorzien hebt van de juiste sloten, kan het gebeuren dat je er op een dag achter komt dat deze ineens verdwenen is. Is jouw scooter WA+ verzekerd, dan heb je in elk geval een zorg minder. Met een WA+ op zak ben je namelijk gedekt tegen diefstal, naast brand en stormschade. Verder zijn met de WA+ en de helm van zowel jouzelf als degene die eventueel bij jou achterop zit verzekerd. Het bedrag dat maximaal wordt uitgekeerd bij schade is € 150.

Denk hier goed over na bij bromfietsverzekering kiezen

Wil je tegen alle mogelijke schade opgewassen zijn, dan is er nog een laatste optie: een All Risk bromfietsverzekering kiezen. Hiermee geniet je niet alleen van alle bovengenoemde voordelen, maar is ook de schade gedekt aan de eigen brommer of scooter. Een voorbeeld van zo’n situatie is het belanden in een aanrijding waarbij de scooter van jouzelf flinke schade heeft opgelopen. Je hoeft met de All Risk dan niet bang te zijn dat je zelf flink moet sparen om de reparatiekosten op te kunnen hoesten. De schadekosten keert de verzekeringsmaatschappij namelijk aan jou uit, mits je hebt voldaan aan alle regels. Je moet bijvoorbeeld een geldig rijbewijs bezitten, mag niet onder invloed zijn geweest van alcohol of andere verdovende middelen en de aanrijding dient niet opzettelijk te zijn veroorzaakt.