Scootmobiel pechhulp

U bent onderweg met uw scootmobiel naar een afspraak. Onverwacht gaat er een lichtje branden op het dashboard of vertoond de scootmobiel een storing. Het gevolg kan zijn dat u moet stoppen. Hierdoor staat u aan de kant van de weg waardoor u niet op eigen gelegenheid verder kan rijden. Onverwacht tot stilstand komen kan onder alle weersomstandigheden gebeuren. Wat u ook probeert: de scootmobiel doet het niet en is hierdoor niet meer berijdbaar. Vervelend, de mogelijkheid bestaat ook nog dat u niet op tijd bij een afspraak kunt zijn.

Herkent u een dergelijke situatie of komt u in een soort vergelijkbare situatie geen paniek want als u lid bent van de ANWB pechhulp dan wordt u snel geholpen. Blijft u vooral rustig, breng u zelf in veiligheid, geef uw locatie door waar u met pech staat en wacht totdat de ANWB u komt halen. De actuele tarieven vind u op de website van de ANWB. De kosten voor de pechhulp voor scootmobielen ligt rond de 55,- euro per jaar.

Per maand kost je dit omgerekend 4,50 euro. Een scootmobiel kun je ook per maand betalen door hem te leasen. Daar ben je +/- 20 euro per maand voor kwijt.