Scootmobiel winkel uw specialist

Heb je moeite met lange afstanden lopen? Dan is een trip naar de scootmobiel winkel misschien een goede stap om te zetten. Je hoeft er niet eens voor de deur uit want het grootste aanbod scootmobielen vind je op het internet. Het aanbod is zelfs zo groot dat een keuze maken best een pittige uitdaging is. We helpen je door het woud aan opties te navigeren, je kunt uiteraard ook contact opnemen met de specialisten van de scootmobiel shop. Het sleutelwoord is ‘maatwerk’, dit geldt niet alleen voor het model en accessoires, zelfs bij betalen zijn er oplossingen op maat. Ook daar kun je op deze pagina meer over lezen.

Wat vind je in de scootmobiel winkel?

In de winkel van Sinkel is alles te koop. Dat is een oude uitdrukking. Er is zelfs een winkel die echt zo heet! Eigenlijk is het een restaurant in Utrecht vernoemd naar de beroemde winkel met breed assortiment. Eerlijk gezegd is meer niet altijd beter. Als je op zoek bent naar een gehandicaptenvoertuig dan ga je liever naar een gespecialiseerde scootmobiel zaak met experts die echt kennis hebben van deze voertuigen. Vandaar ons advies om op internet te zoeken, dan ben je niet beperkt tot je directe woonomgeving. En als je een bezoek wilt brengen naar de showroom dan maak je er gewoon een leuk uitstapje van!

In een scootmobiel winkel vind je uiteraard verschillende merken en modellen gehandicaptenvoertuigen. De meest verkochte merken op dit moment zijn Nipponia, For Motion On Four, IVA, Move en Kymco. Deze merken scoren goed wat betreft prijs / kwaliteit verhouding, daarnaast zijn het merken die ook te onderhouden zijn. Dat is met budget scootmobielen via andere winkels helaas niet altijd het geval. Je kunt in de gespecialiseerde scootmobiel shop ook een onderhoudscontract als optie afsluiten bovenop de fabrieksgarantie. Dan ben je verzekerd van maximaal rijplezier.

Niet alleen een gehandicaptenvoertuig

Er wordt nog vaak gedacht dat scootmobielen voor mensen met een beperking bedoeld zijn, toch is er geen enkele wet die stelt dat alleen gehandicapten op een scootmobiel mogen rijden. De term ‘gehandicaptenvoertuig’ is meer een categorie die ooit bedacht is door de regering, iedereen van 16 jaar en ouder mag zonder rijbewijs op deze 3- of 4 wielers rijden. En met het huidige aanbod aan trendy modellen kiezen mensen op steeds jongere leeftijd voor deze voertuigen. Hier zijn enkele voordelen van scootmobielen:

 

 • Stabiele wegligging
 • Gunstige aanschafprijs
 • Lage onderhoudskosten
 • Geen helmplicht
 • Geen kenteken vereist
 • Geen rijbewijs vereist
 • Elektrisch laden i.p.v. tanken
 • Maatwerk opties

 

Gemiddeld genomen ligt de maximumsnelheid op 25 km/u. Er zijn modellen die wat sneller rijden of wat langzamer, voor normaal gebruik is dit meer dan voldoende. Per merk en model zullen de kenmerken afwijken, kijk in de scootmobiel winkel welk type het beste aansluit op jouw wensen.

 

3 en 4 wiel scootmobielen

Het merk For Motion On Four geeft duidelijk aan dat deze voertuigen voorzien zijn van 4 wielen. Andere fabrikanten zoals IVA geven de voorkeur aan 3 wielen. Maakt het uit welk model je bestelt in de scootmobiel shop? Je kunt stellen dat scootmobielen op 4 wielen een iets meer stabiele wegligging hebben, ze zijn ook heel wendbaar. Een model op 3 wielen heeft meer weg van een scooter met een extra wiel. Sturen voelt ook meer als rijden op een scooter maar met twee extra voordelen: Je hoeft geen helm te dragen en je staat voor het verkeerslicht rechtop.

 

Je kunt niet stellen dat 3 wielen beter is dan 4 wielen of andersom, het is meer een kwestie van voorkeur. Voor de wet maakt het in ieder geval niet uit. Je mag ermee op de stoep, op het fietspad en op de rijbaan. Op de stoep moet je de snelheid beperken tot 6 km/u. Dat is heel eenvoudig met een schakelaar te regelen.

 

Maatwerk

Er is meer mogelijk in de scootmobiel zaak dan een wiel meer of minder. Omdat de doelgroep voor scootmobielen zo divers is, wordt er rekening gehouden met maatwerk opties om het voertuig geheel naar eigen wens samen te stellen. Dit zijn een aantal aanpassingen die in de scootmobiel shop voor je uitgevoerd kunnen worden:

 • Een extra accu zodat je langer kunt rijden zonder bij te laden.
 • Een regenhoes als de scooter buiten geparkeerd wordt.
 • Een alarmsysteem zodat jouw scootmobiel veilig staat.
 • Een ander type stoel die ergonomisch is ontworpen.
 • Voetbediening in plaats van standaard handbediening.
 • Een stokhouder voor een wandelstok.
 • Een koffer voor extra opbergruimte of mandje.

 

Het is afhankelijk van het model welke maatwerk opties er leverbaar zijn. Via de scootmobiel webshop kun je precies zien wat er mogelijk is. Neem voor meer informatie contact op met de winkel, telefonisch of per mail. Als je specifieke wensen of een beperking hebt dan denken de specialisten graag met je mee.

 

PGB en WMO voor een scootmobiel

Als je een Persoonsgebonden Budget ontvangt of in aanmerking komt voor de Wet Maatschappelijke Ondersteuning dan kun je (een deel van) de aanschafprijs retour krijgen of een voorschot ontvangen. Als je hiervoor een offerte nodig hebt dan kun je die bij de scootmobiel shop aanvragen. Die ontvang je per mail zodat je bij de gemeente kunt onderbouwen waar je het geld aan zult besteden.

 

Andere betaalmogelijkheden scootmobielen

Niet iedereen komt in aanmerking voor PGB of WMO. Er zijn heel betaalbare modellen die wellicht binnen je budget passen. Als je graag binnenkort gaat rijden maar nog niet voldoende geld hebt om alles te betalen dan zijn er enkele opties die de scootmobiel winkel biedt. Zo is er IN3 wat staat voor ‘in 3 termijnen betalen’. Het totaalbedrag wordt dan door 3 gedeeld en je hebt 60 dagen om het volledige bedrag te voldoen. Als je liever de kosten nog verder spreidt, bekijk dan de voorwaarden bij een scootmobiel leasen. Dit betekent kopen op afbetaling. Het voertuig wordt direct jouw eigendom maar je betaalt in 12 tot 72 termijnen. In tegenstelling tot IN3 komt er ditmaal wel rente bij en een BKR registratie is verplicht. Informeer naar de mogelijkheden op de website van de scootmobiel zaak.

 

Meer mobiliteit, meer plezier in je leven. Voor sommige mensen is het een hulpmiddel als ze op reis gaan (met een inklapbaar model) terwijl het voor andere bestuurders een fun scooter is voor in het weekend. Weer andere mensen gaan er de dagelijkse boodschappen mee doen of rijden naar hun favoriete hangplek met vrienden. Of alles, geniet van grenzeloze mogelijkheden die scootmobielen je bieden! Waarom ga jij een scootmobiel kopen?

Resultaat 1–16 van de 27 resultaten wordt getoond